Alegeri 2016 | Ghimpu: Moldovenii au demonstrat că „și porcii pot zbura”. MAEIE și CEC nu au nicio vină

  • 18 Noiembrie 2016 13:47
Alegeri 2016 | Ghimpu: Moldovenii au demonstrat că „și porcii pot zbura”. MAEIE și CEC nu au nicio vină

Alegerea liderului socialist, Igor Dodon, în funcția de șef al statului, demonstrează că și „porcii porcii pot zbura”, declară președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Acesta a comentat, în acest fel, propriile sale declarații, făcute în campania electorală, când afirma că „Dodon va ajunge președinte atunci când porcii vor putea să zboare”.

Totodată, într-o emisiune televizată, Mihai Ghimpu a spus că respectă votul cetățenilor, relatează INFOTAG.

"Democrația e democrație, cetățenii decid, altfel nu poate exista", a declarat Ghimpu.

"Rezultatul e altceva, sigur că nu-mi place, dar respect, este votul cetățenilor. O să vedem ce o să decidă Curtea Constituțională, dar noi vedem că acolo micile încălcări tot timpul au existat și nu doar la noi", a mai spus liderul liberalilor.

Pe de altă parte, Mihai Ghimpu consideră că Ministerul Afacerilor Externe și Comisia Electorală Centrală nu poartă vina pentru faptul că mulți dintre cetățenii din diaspora nu au putut să-și exprime dreptul la vot. El crede că diferența dintre voturile alegătorilor acordate celor doi candidați la funcția de președinte – Igor Dodon și Maia Sandu – este foarte mare, iar "aceasta nu-i din vina CEC-ului sau a Ministerului de Externe", transmite INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău