Alegeri 2016 | Elevii și studenții moldoveni din România ar putea călători gratuit la prezidențiale

  • 24 Octombrie 2016 16:59
Alegeri 2016 | Elevii și studenții moldoveni din România ar putea călători gratuit la prezidențiale

Elevii și studenții din Republica Moldova care își fac studiile în România ar putea merge la vot pe 30 octombrie gratuit cu trenul la secțiile de votare deschise pe teritoriul român.

Ministerul Transporturilor din România a propus un proiect de hotărâre care prevede călătoria dus-întors în localitățile unde sunt deschise secții de votare pentru alegerile prezidențiale în perioada 29 – 30 octombrie, transmite IPN.

„Ținând cont de necesitatea promovării și stimulării exercitării dreptului de vot de către toate persoanele cu drept de vot, se va acorda o călătorie gratuită pe calea ferată dus – întors, către și dinspre localitățile din România unde se organizează secții de votare, la trenurile regio și interregio, clasa a II – a, în perioada 29 octombrie – 30 octombrie 2016”, se spune în proiectul de hotărâre.

Autorii proiectului au motivat necesitatea călătoriei prin faptul că foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova își efectuează studiile liceale și universitare în România și doresc să își exercite dreptul de vot la alegerile prezidențiale din data de 30 octombrie 2016.

Eliberarea biletului de călătorie se va face la casele de bilete ale stațiilor și agențiilor de voiaj pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetățean al Republicii Moldova și a carnetului de elev sau student vizat pentru anul școlar sau universitar în curs. Persoanele care, prin fraudă, vor călători suplimentar față de călătoria gratuită acordată vor suporta consecințele legii.

Secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova au fost deschise în localitățile București, Iași, Galați, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Bacău, Suceava și Craiova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău