Alegeri 2016 | De două ori mai mulți cetățeni care au votat în străinătate până la prânz, decât pe 30 octombrie

  • 13 Noiembrie 2016 14:02
Alegeri 2016 | De două ori mai mulți cetățeni care au votat în străinătate până la prânz, decât pe 30 octombrie

Cetățenii Republicii Moldova de peste hotare votează astăzi mult mai activ în comparație cu primul tur de scrutin. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale până la ora 12:30 la urnele de vot din străinătate s-au prezentat de două ori mai mulți alegători decât în 30 octombrie. Astfel, în prima jumătate a zilei în diaspora 35 de mii de conaționali și-au exercitat dreptul la vot în comparație cu puțin peste 16 mii au votat în primul tur. 

Cetățenii Republicii Moldova din diaspora se mobilizează fără precedent scrutinul de astăzi după cum arată datele Comisiei Electorale Centrale dar și diferite fotografii cu imagini video postate de utilizatorii rețelei de socializare Facebook pe grupul ”Adoptă un vot”.

Astfel potrivit datelor CEC până la jumătatea zilei în diasporă au votat de două ori mai multe persoane în comparație cu primul tur. 

Cei mai activi sunt moldovenii stabiliți în Italia unde până la amiază au votat 13 mii de persoane. Cea mai înaltă participare s-a înregistrat în orașele Mestre și Torino unde până la ora 12:30 au votat câte 1.400 de persoane.

În cele două secții de votare din Londra au votat până la amiază câte 1.200 de persoane. Cehia și România sunt alte state în care se votează masiv.
În România cei mai activi sunt alegătorii la Timișoara, Iași și Galați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău