Alegeri 2016 | Ce așteaptă cetățenii R.Moldova de la noul Președinte

  • 11 Noiembrie 2016 14:27
0%
00:00:00
00:00:00

Cetățenii Republicii Moldova așteaptă o schimbare spre bine în țară care, speră ei, se va produce odată cu alegerea unui nou președinte.

Deși atribuțiile președintelui sunt limitate în Republica Moldova la domeniul politicii externe și a securității statului, oamenii speră ca viitorul președinte să poată soluționa problemele sociale și economice ale țării.

- Avem duminică alegeri. Dumneavoastră o să mergeți la vot?

Eu – numaidecât. D-apoi atâta banditism și atâtea furturi, trebuie cumva de făcut ordine în țara asta sa nu? se întreabă o pensionară din Chișinău.

- Ce așteptări aveți de la aceste alegeri?

Numai spre bine, succese pe plan internațional, pe plan intern și toate cele bune pentru popor, spune un bărbat.

- Președintele poate să facă o schimbare în țară?

Numaidecât! Trebuie să facă, cu ajutorul schimbărilor și în Parlament, este de părere un alt bărbat.

- Ce așteptați să facă viitorul președinte?

Să rămână lumea în țară, să ne dea de lucru, să lucrăm și noi în țară, că de la noi din Moldova sunt duși mai mulți peste hotare. Au rămas numai bătrânii și nu ai cu cine face o nuntă, nu ai cu cine te sfătui. Am rămas numai cu bătrânii, se plânge o femeie venită de la țară.

Un tânăr este de părere că dreptul de vot trebuie exprimat. Nu trebuie lăsați alții să aleagă în locul nostru. Cu soția împreună o să mergem. Chiar dacă nu suntem din oraș, o să parcurgem distanța, dar o să mergem. Ne așteptăm la schimbări, la o viață mai bună, măcar o speranță, o lumină albă în capătul tunelului, spune tânărul.

Trebuie să fie un președinte ca un părinte, ca un gospodar care să conducă țara, este de părere o bătrână.

Nu am nicio așteptare, nu cred că o să se schimbe, în general, ceva. Poate o să fie mai multă presiune pe forțele politice de acum și poate câte ceva o să se înceapă. Poate fi un început – asta-i maximum, a opinat un al tânăr din Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău