Alegeri 2016 | Anunțul Maiei Sandu, după sondajul IRI

  • 06 Octombrie 2016 17:34
Alegeri 2016 | Anunțul Maiei Sandu, după sondajul IRI

PAS, PPDA și PLDM vor înainta un singur candidat la alegerile prezidențiale, potrivit unei decizii adoptate de cele trei formațiuni aseară, în urma unei ședințe comune.

Anunțul a fost făcut de liderul PAS, Maia Sandu într-un mesaj pe Facebook. Totodată, ea precizează că pentru desemnarea candidatului unic al dreptei sunt necesare și rezultatele celui de-al doilea sondaj care va fi dat publicității săptămâna viitoare.

Potrivit unui sondat realizat de Institutul Internațional Republican, Maia Sandu și Andrei Năstase ar acumula același număr de voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie, câte 13 la sută. Igor Dodon este primul în intențiile de vot cu 30 la sută, în timp ce Marian Lupu ar acumula 12%. Maia Sandu ar avea însă șanse mai mari de câștig decât Andrei Năstase în al doilea tur de scrutin, conform sondajului, candidata PAS fiind preferată de 11 la sută dintre respondenți, față de 7 la sută care ar fi favorabili liderului Platformei DA.

Sondajul IRI este agreat de Maia Sandu și Andrei Năstase ca instrument pentru identificarea unui candidat comun la alegeri

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău