Alegeri 2016 | Alegători din Italia, România și Rusia sunt cei mai activi

  • 30 Octombrie 2016 16:50
Alegeri 2016 | Alegători din Italia, România și Rusia sunt cei mai activi

Până la ora 15.30, în secțiile de votare deschise peste hotare au votat peste 35 de mii de cetățeni moldoveni. Cei mai activi sunt cei din Italia, România și Rusia. În cele 44 de secții de votare din aceste trei state au votat peste 21 de mii de cetățeni, transmite IPN.

Datele au fost prezentate în cadrul unui briefing de presă organizat de Comisia Electorală Centrală. Membrii CEC au menționat că cei mai activi cetățeni moldoveni s-au înregistrat la secțiile de votare deschise  în capitala Federației Ruse, Moscova, în capitala României, București și în oralul italian, Padova.

În același timp, o prezență scăzută a alegătorilor s-a constatat la secțiile de votare deschise în Republica Populară Chineză, unde doar 19 persoane și-au exercitat dreptul la vot, în Republica Lituania, unde au votat 20 de persoane și în Japonia, unde la vot au mers doar 25 de persoane.

CEC anunță că la această oră se deschid secțiile de votare din SUA, orașele Seattle și Sacramento. Ținând cont de diferența de fus orar dintre Republica Moldova și țările în care au fost deschise secții de votare, CEC se așteaptă că în orele următoare se va atesta o participare mai activă a diasporei la scrutinul prezidențial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău