Alegeri 2016: Oleg Brega s-a retras din cursa pentru prezindențiale

  • 11 Septembrie 2016 18:00
Alegeri 2016: Oleg Brega s-a retras din cursa pentru prezindențiale

Activistul civic, Oleg Brega, s-a retras din cursa pentru alegerile prezindențiale.

El a declarat pe o rețea de socializare că renunță să mai colecteze semnături în favoarea candidaturii sale, menționând că procesul electoral ar fi unul compromis. El s-a arătat nemulțumit de înregistrarea la Comisia Electorală Centrală a liderului Partidului Democrat, Marian Lupu, în calitate de prim candidat. Oleg Brega a pus la îndoială modul în care au fost colectate semnăturile de către grupul de inițiativă al PD, într-un timp foarte scurt, din seara zilei de vineri, 2 septembrie, până a doua zi, sâmbătă, 3 septembrie, când semnăturile au și fost prezentate la CEC, în număr de peste 29 de mii.

Menționăm că CEC l-a înregistrat ieri pe Marian Lupu în calitate de candidat, după ce a verificat peste 16 mii dintre semnăturile prezentate. Peste 1300 de semnături au fost declarate nule.

Tot ieri, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a refuzat să depună semnăturile colectate. Andrei Năstase a făcut trimitere la un regulament CEC, care stipulează că documentele trebuie depuse în zilele de luni până vineri, și nu într-o zi de sâmbătă. El a amintit că și liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a depus actele la CEC într-o zi de sâmbătă, 3 septembrie, fapt ce ar încălca legislația electorală. Potrivit liderului Platformei DA, administrația CEC ar intenționa să pună în legalitate procedura de depunere a actelor de către candidatul Partidului Democrat, prin invitația adresată lui de a le depune tot într-o zi de sâmbătă.

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a respins aceste acuzații, menționând că instituția nu face invitații gruputilor de inițiativă ale candidaților pentru prezentarea documentelor, dar că CEC, având ieri ședință, le-a oferit celor de la Platforma DA posibilitatea de a depune actele și semnăturile colectate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău