Alegeri 2016: Candidat comun din partea a cinci partide extraparlamentare

  • 03 Septembrie 2016 19:42
Alegeri 2016: Candidat comun din partea a cinci partide extraparlamentare

În urma unor discuții din câteva runde, reprezentanții Partidului Liberal Reformator, Partidului Popular din Republica Moldova, Partidului Național Liberal, Partidului Verde Ecologist și  Partidului „Democrația Acasă” au decis, prin vot secret, sprijinirea Vitaliei Pavlicenco în procesul de colectare a semnăturilor pentru înaintarea în calitate…

În urma unor discuții din câteva runde, reprezentanții Partidului Liberal Reformator, Partidului Popular din Republica Moldova, Partidului Național Liberal, Partidului Verde Ecologist și  Partidului „Democrația Acasă” au decis, prin vot secret, sprijinirea Vitaliei Pavlicenco în procesul de colectare a semnăturilor pentru înaintarea în calitate de candidat independent proeuropean, unionist, la funcția de președinte al Republicii Moldova, transmite IPN.

Pe blogul său, Vitalia Pavlicenco menționează că, „fiind conștiente de situația tot mai gravă, în care s-a prăbușit Republica Moldova, de falimentul democrației, de justiția ne-independentă, de populismul promovat de guvernările pretins proeuropene și de corupția endemică”, partidele vizate s-au angajat într-un dialog pentru un proiect durabil, contând pe un parteneriat politic și electoral, precum și pe o fuziune într-o singură formațiune.

Pentru înscrierea în cursa electorală, în sprijinul persoanei care candidează trebuie acumulate cel puțin 15 mii de semnături. Termenul limită este 29 septembrie. Semnăturile sunt colectate pe listele de subscripție eliberate de CEC după înregistrarea grupului de inițiativă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău