Alegeri 2016: Ana Guțu, candidata Partidului Dreapta la prezidențiale

  • 02 Septembrie 2016 17:23
Alegeri 2016: Ana Guțu, candidata Partidului Dreapta la prezidențiale

Ana Guțu, profesor universitar și președinta Partidului unionist Dreapta, a fost propusă în calitate de candidat la funcția de președinte.

Propunerea a fost sprijinită prin vot unanim de membrii Consiliului Republican care s-au convocat în ședință, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, Ana Guțu a solicitat sprijinul tuturor membrilor de partid și simpatizanților pentru organizarea unei campanii electorale corecte, în strictă conformitate cu dezideratul principal al partidului – unirea Republicii Moldova cu România.

Partidul Dreapta amintește că a fost primul partid politic care a propus în primăvara acestui an negocieri pentru identificarea unui candidat unionist la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. „Mai târziu discuțiile au intrat în impas din mai multe cauze, nu toate partidele cu aspirații unioniste au răspuns la invitație”, scrie în comunicat.

Candidatul partidului Dreapta va avea un program electoral unionist, care va exprima esența programului politic al partidului. În zilele următoare Dreapta va depune la CEC documentele necesare pentru lansarea procesului de colectare a semnăturilor. Totodată, membrii Consiliului Republican au delegat prin vot împuterniciri Biroului Politic al Dreptei să ia decizii referitor la acțiunile partidului în scrutinul prezidențial în funcție de schimbarea conjuncturii electorale.

Până acum la CEC au fost depuse nouă dosare pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă întru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la prezidențiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău