ALEGERI 2015. Candidații își pot depune actele

  • 29 Aprilie 2015 08:25
ALEGERI 2015. Candidații își pot depune actele

Procedura de înregistrare a candidaților pentru funcția de primar al municipiului Chișinău începe astăzi, 29 aprilie și se va încheia pe 14 mai.

Vicepreședintele Consiliului electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău Sergiu Mâțu a comunicat pentru Radio Chișinău că actele vor fi recepționate în zilele de luni până sâmbătă între orele 9.00 și 17.00. Dacă în aceeași zi vor depune actele mai mulți concurenți, ordinea prealabilă în buletinele de vot va fi decisă prin tragere la sorți.

Sergiu Mâțu a mai anunțat că deja șase persoane au solicitat liste de subscripție pentru a colecta semnături pentru a candida independent la funcția de primar și șapte pentru cea de consilier local. Pentru a fi înregistart în calitate de candidat la funcția de primar este nevoie de 10.000 de semnături, iar pentru consilier municipal – 250.

La funcția de porimar al capitalei și-au anunțat intenția de a candida actualul edil Dorin Chirtoacă, socialista Zinaida Greceanîi, PLDM îl propune pe fostul primar Serafim Urechean, candidatul formațiunii Partidul Nostru este Ilian Cașu, iar din partea PCRM va candida omul de afaceri Vasile Chirtoca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău