ALEGERI 2015: Recomandare pentru Parlament

  • 05 Februarie 2015 16:29
ALEGERI 2015: Recomandare pentru Parlament

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte solicită partidelor parlamentare să adopte în regim de urgență mai multe proiecte de lege în vederea evitării problemelor la alegerile locale generale din 2015.

Solicitarea este cuprinsă într-un apel către Parlament, dar și cetățeni, cu ocazia Zilei Internaționale a Alegerilor, marcată astăzi.

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte salută participarea activă a cetățenilor în alegerile Parlamentare din 2014 și îndeamnă societatea să dea dovadă în permanență de responsabilitate în exercitarea și apărarea drepturilor electorale.

Pentru a evita anumite probleme la alegerile locale generale, coaliția insistă că trebuie adoptate de urgență proiectele de legi privind reformarea sistemului de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale. De asemenea, se impune modificarea și completarea Codului Audiovizualului, asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați.

„Având în vedere aspirațiile europene ale Republicii Moldova și reamintind promisiunile date de către partidele politice și concurenții electorali în perioada pre-electorală și electorală, Coaliția își exprimă speranța că Parlamentul va introduce aceste proiecte de lege pe agenda următoarelor ședințe plenare. Coaliția solicită Parlamentului Republicii Moldova să implice plenar reprezentanții societății civile în procesul de dezbatere și adoptare a acestor proiecte de lege”, se mai spune în apel.

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte reafirmă devotamentul său față de valorile democratice și reconfirmă intenția și disponibilitatea de a participa și în continuare la perfecționarea proceselor electorale din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău