Albia râului Durlești este curățată pe o lungime de 550 de metri

  • 11 Iulie 2020 13:30
Albia râului Durlești este curățată pe o lungime de 550 de metri

Albia râului Durlești este curățată pe o lungime de 550 de metri, în perimetrul străzii Gh. Codreanu – intrarea în Centrul Expozițional Internațional ,,Moldexpo”. Proiectul a fost elaborat de către Institutul „Acvaproiect” și se va încheia la sfârșitul verii. Pe lângă evacuarea deșeurilor, albia râului este extinsă și adâncită până la cota de doi metri, transmite IPN.

Din această porțiune au fost extrase tone de deșeuri. Acest lucru poate avea impact nemijlocit asupra lacului din Parcul Valea Morilor, care se alimentează cu apa din acest râu, a comunicat primarul Ion Ceban, care a mers la fața locului pentru a vedea cum decurg lucrările. Pe această cale, edilul a făcut apel către toți cetățenii să păstreze curățenia, să asigure cât se poate de bine partea ecologică.

„Astăzi ar fi necesar ca podul din strada Gheorghe Codreanu să fie reconstruit pentru a crește capacitatea acestuia, iar apa să se ducă mai repede, deoarece potrivit locuitorilor din preajmă, ogrăzile, beciurile sunt inundate la fiecare ploaie’’, a mai spus primarul.

Executanții lucrărilor sunt doi agenți economici care au edificat în zonă complexe locative. Pe cealaltă parte a râului, pe lungimea de doi kilometri, au fost începute lucrări de curățare încă în anul 2016, din bugetul municipal fiind alocați 15 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău