Albania - Cel puțin 52 de școli și grădinițe, afectate de cutremurul violent

  • 02 Decembrie 2019 10:59
Albania - Cel puțin 52 de școli și grădinițe, afectate de cutremurul violent

Cel puțin 52 de școli și grădinițe din Albania au suferit pagube importante în timpul cutremurului violent de la 26 noiembrie și nu mai pot fi utilizate, a anunțat duminică ministrul albanez al Educației și Sportului și Tineretului, Besa Shahini, citat de agenția Xinhua, preluat de Agerpres.

În regiunea Durres, cea mai grav afectată de recentul seism, 16 școli și grădinițe care au suferite pagube necesită lucrări de reparații și nu mai pot fi utilizate.

''În total, 23 de școli sunt grav sau ușor deteriorate în regiunea Tirana și nu pot fi redeschise imediat. În Lezha și Elbasan sunt zece, respectiv trei școli și grădinițe'', a precizat Shahini.

Ministrul a anunțat suspendarea cursurilor în Durres și Tirana până la 9 decembrie, respectiv 5 decembrie. În restul regiunilor, cursurile au fost reluate luni, a indicat Shahini.

Ministrul a precizat că decizia de suspendare a cursurilor se aplică și în cazul unităților de învățământ private.

Seismul cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic înregistrat în aproape un secol în această regiune din Balcani, s-a produs marți înainte de zori. Clădiri întregi s-au prăbușit, prinzând victimele sub munți de dărâmături. Orașele Durres și Thumane, situate în apropiere de Tirana, au fost cele mai afectate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău