Alarmele aeriene au răsunat și noaptea trecută în toată Ucraina. Zelenski: „Rușii se tem”

  • 02 Ianuarie 2023 08:01
Alarmele aeriene au răsunat și noaptea trecută în toată Ucraina. Zelenski: „Rușii se tem”

În mai multe regiuni ale Ucrainei s-au auzit aseară târziu alarme aeriene. Potrivit surselor locale citate de agenția Unian, au fost lansate două valuri de atacuri cu drone de producție iraniană. În regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojjie și Kirovohrad s-au raportat explozii. În cursul zilei apărarea antiaeriană anunțase că a doborât 32 de drone sinucigașe.

Și Kievul a fost atacat cu un nou val de drone explozive de către Rusia.

Guvernul regional a informat că atacurille din timpul nopții au vizat infrastructura esențială. Armata ucraineană a transmis că forțele de apărare aeriană au doborât cel puțin 20 de drone, notează BBC.

Președintele Volodimir Zelenski a afirmat aseară că sentimentul de unitate, de autenticitate, de viață însăși din Ucraina contrastează puternic cu teama care predomină în Rusia. În mesajul său video zilnic, Zelenski a spus: "Rușii se tem. Puteți simți asta. Și se tem pe bună dreptate, pentru că vor pierde. Drone, rachete, nimic altceva nu îi va ajuta, pentru că noi rămânem uniți, ei sunt uniți doar de teamă".

Consilierul său, Mihailo Podoliak, a scris pe Twitter, pe de altă parte, că valul de atacuri cu drone din noaptea de Anul Nou arată o schimbare a strategiei.

„Rusia nu mai are vreun obiectiv militar. Ea încearcă să omoare cât mai mulți civili și să distrugă cât mai multe obiective civile posibil. Război de dragul de a ucide", a subliniat Podoliac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău