Alain Delon a fost înmormântat. Care au fost regulile funeraliilor

  • 25 August 11:11
Alain Delon a fost înmormântat. Care au fost regulile funeraliilor

Alain Delon și-a exprimat dorința de a fi înmormântat la fel ca „oricine altcineva” și asta s-a întâmplat ieri, 24 august, când a avut loc înmormântarea intimă a faimosului actor francez.

Familia a insistat asupra faptului că actorul, care a murit duminica trecută la vârsta de 88 de ani, a dorit ca înmormântarea sa să se desfășoare în „cea mai strictă intimitate”, doar cu un grup select de rude și prieteni. Cu câteva ore înainte de începerea ceremoniei, poliția locală și jandarmii au închis drumul principal, transmite The Guardian.

La porțile domeniului cunoscut sub numele de La Brûlerie, chiar în afara satului Douchy din Loiret, la 85 de mile sud-est de Paris, au fost lăsate să treacă doar persoanele VIP în doliu, majoritatea în SUV-uri de lux negre cu geamuri fumurii.

Ministrul Culturii, Rachida Dati, s-a numărat printre persoanele invitate la funeralii, precum și Paul Belmondo, fiul marelui rival al lui Delon, Jean-Paul Belmondo, și actorul Vincent Lindon, care a susținut un discurs.

Un zid de flori a apărut încet pe porțile înalte de la poarta casei lui Delon pe tot parcursul săptămânii, pe măsură ce localnicii și fanii au făcut pelerinajul la proprietate. Sâmbătă după-amiază, sfidând insolația și deshidratarea, florile au continuat să vină, iai multe persoane care i-au adus un omagiu au început să nu se simtă bine din cauza căldurii.

Deși Delon nu a cerut o ceremonie națională, oamenii au vrut să își arate respectul, iar peste 100 au mers câteva sute de metri din sat, mulți purtând buchete pentru a le pune la intrarea în La Brûlerie și semnând o carte de condoleanțe instalată lângă porți.

Un grup de fani a organizat un minut de reculegere înainte de a cânta Paroles Paroles, hitul din 1973 al lui Dalida și Delon, în timp ce soarele dispărea în spatele norilor și începea să plouă torențial.

Delon ceruse ca tovarășul său de „sfârșit de viață”, un câine malinois belgian pe nume Loubo, să fie înmormântat cu el, dar după protestele militanților pentru drepturile animalelor, cei trei copii ai actorului, Anthony, 59 de ani, Anouchka, 33 de ani, și Alain-Fabien, 30 de ani, au fost de acord să păstreze câinele în familie. Nu este clar cine și unde îl va păstra pe Loubo; cei trei au fost implicați în ultimele luni într-o dispută publică acerbă din cauza tatălui lor.

Delon, care își plănuise înmormântarea până în cele mai mici detalii, ceruse în mod expres ca aceasta să fie condusă de preotul catolic Jean-Michel Di Falco, în vârstă de 82 de ani, fost episcop de Gap, în sud-estul Franței, și prieten vechi al actorului.

Persoanele îndurerate au fost rugate să își lase telefoanele mobile deoparte în timpul ceremoniei, astfel încât nu au fost făcute fotografii. Prefectura locală a interzis aeronavelor și dronelor să survoleze proprietatea.

După ce a obținut permisiunea specială a prefectului local, Delon a fost înmormântat în capela pe care a construit-o în incinta La Brûlerie, pe care o deținea încă din anii 1970 și unde a murit. Capela se află într-un cimitir de pe proprietatea de aproape 120 de hectare, unde Delon a îngropat cel puțin 35 dintre câinii săi de companie.

Prefectul Sophie Brocas a declarat jurnaliștilor din fața proprietății că au fost luate toate măsurile de precauție pentru a se asigura că înmormântarea s-a desfășurat în intimitatea strictă cerută de familie. „Aceasta este dorința familiei și aceasta este ceea ce am făcut”, a spus Brocas.

Delon a fost o figură totemică a renașterii cinematografiei franceze în anii 1960. A jucat într-o serie de filme clasice, printre care Plein Soleil, Le Samouraî și Rocco și frații săi.

Cândva o figură familiară în Douchy, el nu a mai fost văzut în sat de mai mulți ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral în 2019 și a fost diagnosticat cu un limfom cu evoluție lentă în 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău