Ala Nemerenco: Se declară stare de urgență la nivel național. Accesul la evenimente, permis doar în baza certificatului de vaccinare sau a unui test COVID negativ

  • 09 Septembrie 2021 16:28
Ala Nemerenco: Se declară stare de urgență la nivel național. Accesul la evenimente, permis doar în baza certificatului de vaccinare sau a unui test COVID negativ

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), întrunită astăzi în ședință, a instituit stare de urgență în sănătate publică la nivel național până la finele lunii octombrie. Potrivit ministrei sănătății, Ala Nemerenco, decizia vine în contextul majorării continue a ratei îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2.

Astfel, potrivit deciziei CNESP, se declară stare de urgență la nivel național, începând cu data de 10 septembrie și până pe 31 octombrie 2021. Toate persoanele începând cu vârsta de 18 ani, vor avea acces la evenimentele organizate în spații atât închise cat si deschise în baza certificatului de vaccinare cu schema completă și cu 14 zile trecute după administrarea ultimei doze de vaccin; prezentarea testelor PCR cu rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore; prezentarea testelor antigen nu mai vechi de 48 de ore, pe suport de hârtie sau digital; a unui act confirmativ din partea medicului de familie precum că au fost bolnavi de COVID-19 sau prezentarea unui act confirmativ ce prezintă prezenta anticorpilor.

În decurs de cinci zile urmează a fi prezentat un plan pentru a prezenta predictivitatea acțiunilor ulterioare în următoarele săptămâni, cu privire la stoparea răspândirii infecției COVID-19 în Republica Moldova, a mai declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău