Al treilea val de COVID-19 "se amplifică și se accelerează" în Africa

  • 17 Iunie 2021 16:27
Al treilea val de COVID-19

Al treilea val de COVID-19 "se amplifică și se accelerează" în Africa odată cu noile variante de coronavirus, a avertizat joi biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de pe continent, solicitând o creștere a ofertei de vaccinuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

Numărul "cazurilor crește cu 22% pe săptămână" pe tot continentul, a declarat Matshidiso Moeti, directoarea OMS pentru Africa, în timpul unei conferințe de presă virtuale, făcând apel la intensificarea livrărilor de seruri anti-COVID-19.

"Africa are nevoie de aceste doze aici și acum pentru a opri al treilea val", a subliniat Moeti.

"Circa 12 milioane de persoane sunt în prezent complet vaccinate, însă aceasta reprezintă mai puțin de 1% din populația continentului", a declarat OMS într-un comunicat.

Republica Democrată Congo (RDC), Namibia și Uganda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri săptămânale de la începutul pandemiei, subliniază OMS.

Potrivit OMS, această creștere este explicată în mare măsură de o vreme mai rece decât normalul perioade în Africa australă și de răspândirea unor variante mai contagioase.

"Varianta Delta a fost semnalată în 14 țări africane, iar variantele Beta și Alpha, în peste 25 de țări africane", se arată în comunicat.

OMS Africa a observat, de asemenea, o accelerare a vaccinării pe continent, cu peste 5 milioane de doze administrate în ultimele cinci zile, comparativ cu o medie săptămânală de 3,5 milioane de doze în ultimele trei săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău