Al șaptelea stat american a omagiat Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială

  • 30 Iulie 2018 12:26
Al șaptelea stat american a omagiat Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială

Guvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, a salutat trecerea a 100 de ani de la Marea Unire printr-o proclamație în care remarcă realizările României și faptul că România este un prieten apropiat, de încredere și partener al Statelor Unite, se arată într-un comunicat transmis joi de Ambasada României în Statele Unite ale Americii (SUA), citat de Agerpres, preluat de Romanian Global News.

 "Legăturile dintre statul Michigan și România s-au dezvoltat și sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a comunității deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat", se subliniază în textul proclamației.

În documentul emis ca un "omagiu special" adus României și românilor, este remarcată și contribuția românilor-americani la dezvoltarea societății americane, prin "talentul, energia, creativitatea și moștenirea culturală" a acestora.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a salutat proclamația guvernatorului Rick Snyder, căruia i-a transmis faptul că România este profund onorată de gestul simbolic de marcare a Centenarului. Ambasadorul român a ținut să sublinieze recunoștința României față de sprijinul acordat de Statele Unite pentru realizarea Marii Uniri de la 1918 și rolul major jucat de președintele american Woodrow Wilson, în urmă cu 100 de ani, se mai arată în comunicat.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Michigan este cel de al șaptelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.

Al șaptelea stat american a omagiat Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială

Sursa: rgnpress.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău