Al doilea tur al alegerilor locale. Cum votezi dacă ți-ai schimbat domiciliul

  • 24 Iunie 2015 10:24
Al doilea tur al alegerilor locale. Cum votezi dacă ți-ai schimbat domiciliul

Alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data de 14 iunie current, potrivit unei decizii a  Comisiei  Electorale Centrale.   De asemenea, persoanele care…

Alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data de 14 iunie current, potrivit unei decizii a  Comisiei  Electorale Centrale.   

De asemenea, persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani vor putea vota în secțiile de votare conform domiciliului sau reședinței și vor fi incluși în lista electorală suplimentară, transmite IPN.

Alegătorii a căror reședință a expirat în această perioadă vor putea vota în secția de votare în raza căreia își au domiciliul, dacă în circumscripția respectivă se va desfășura turul al doilea al alegerilor locale generale. Potrivit deciziei CEC, persoanele care dețin acte de identitate fără cod numeric personal vor putea vota, fiind incluși în lista electorală suplimentară, dacă vor demonstra că au domiciliul  lor în perimetrul secției de votare respective.

CECul  a aprobat ieri și  instrucțiunea privind procedura de renumărare a buletinelor de vot la alegerile locale. Documentul stabilește că renumărarea buletinelor de vot se dispune de instanța de judecată abilitată cu confirmarea rezultatelor alegerilor în circumscripția respectivă și are loc în cel mult 7 zile calendaristice de la data adoptării hotărârii privind renumărarea voturilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău