Al doilea cel mai mare oraș din Australia, din nou în izolare pentru cel puțin șase săptămâni

  • 07 Iulie 2020 14:05
Al doilea cel mai mare oraș din Australia, din nou în izolare pentru cel puțin șase săptămâni

Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, va fi plasat în carantină ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID. Peste cinci milioane de persoane au primit marți ordin de la autoritățile locale de a rămâne în izolare, scrie Agerpres, citând AFP.

Restricția va intra în vigoare de la miezul nopții în noaptea de marți spre miercuri pentru o perioadă de cel puțin șase săptămâni, a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews. Astfel, mare parte a elevilor va urma din nou cursurile la distanță, în timp ce restaurantele și cafenelele vor putea servi doar în regim de take-away.

Anunțul a fost făcut în contextul în care acest oraș din sud-estul Australiei a raportat 191 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce face dificilă urmărirea contactelor persoanelor infectate.

Potrivit premierului, plasarea în izolare a orașului este singura alternativă posibilă, deoarece, în caz contrar, ar putea apărea "mii și mii de cazuri suplimentare".

Aceste măsuri privesc metropola Melbourne, în timp ce de marți la miezul nopții, statul Victoria s-a izolat de restul țării după ce și-a închis frontierele. Poliția și armata păzesc zeci de puncte de trecere spre alte state australiene, alături de dronele și avioanele mobilizate pentru supraveghere.

Săptămâna trecută, circa 30 de cartiere din Melbourne au fost plasate în izolare, o măsură care a afectat peste 300.000 de rezidenți. Restricția urmează rămână în vigoare până la 29 iulie. De atunci, restricția s-a extins și la alte cartiere ale orașului.

Aceasta este cea mai strictă măsură impusă de Australia de la începutul pandemiei, în contextul în care până în prezent țara a înregistrat circa 9.000 de cazuri de infectare și 106 decese asociate COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău