Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată

  • 29 Mai 2023 08:10
Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată

Rusia a reacționat duminică, 28 mai, virulent față de afirmațiile unui senator republican american, Lindsey Graham, care, într-o discuție cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că ajutorul militar oferit Ucrainei de SUA este cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată bani și că "rușii mor", relatează Agerpres.

„Acum suntem liberi", îi spune Zelenski lui Graham, pe care l-a primit vineri la Kiev. "Și rușii mor", răspunde senatorul american, conform imaginilor difuzate de serviciul de presă al președinției ucrainene.

„Este cel mai bun mod în care am cheltuit vreodată bani", mai spune Lindsey Graham, referindu-se la sprijinul militar american oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

„Este dificil de imaginat o mai mare rușine pentru o țară decât să aibă astfel de senatori", a reacționat pe Telegram după aceste afirmații purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

La rândul său, fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev l-a descris pe Graham, în vârstă de 67 de ani, drept un "bătrân nebun".

În explicații date agenției Reuters după reacțiile venite de la Moscova, senatorul american susține că "propaganda rusă, ca de obicei, muncește din greu". El menționează că i-a spus lui Zelenski că "Ucraina a adoptat mantra americană, "Viață în libertate sau moarte"", așadar "este o investiție bună pentru SUA să ajute eliberarea Ucrainei de criminalii de război ruși". "Domnule Medvedev, dacă vrei ca rușii să nu mai moară în Ucraina, retrageți-vă! Opriți invazia! Opriți crimele de război!", adaugă congresmanul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău