Ajutor pentru perioada rece a anului pentru familiile defavorizate

  • 12 Ianuarie 2021 15:33
Ajutor pentru perioada rece a anului pentru familiile defavorizate

Familiile defavorizate din municipiul Chișinău pot beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului în mărime de 500 de lei lunar. Cererea va fi depusă la direcțiile teritoriale de asistență socială de unul dintre membrii familiei cu capacitate deplină de exercițiu. Termenul de luare a deciziei nu va depăși 15 zile lucrătoare.

Contactată de IPN, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat că, odată cu depunerea cererii pentru ajutor social, se procesează datele solicitantului, veniturile acestuia, iar autoritatea decide dacă acesta poate beneficia concomitent de ajutor social și ajutor pentru perioada rece a anului. Dacă persoana nu se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru ajutor social, poate beneficia doar de ajutor pentru perioada rece a anului, pentru lunile noiembrie-martie (5 luni).

Șefa Direcției a precizat că cei care nu se regăsesc pe listele actuale de beneficiari de ajutor social și/sau ajutor pentru perioada rece a anului, pot depune cereri oricând. În luna depunerii se califică eligibilitatea persoanei pentru ajutor. Suportul va fi oferit din luna următoare. În cazul ajutorul pentru perioada rece a anului, chiar dacă persoana se adresează mai târziu, dacă este eligibilă, va primi acest ajutor pentru toate cinci luni, începând cu luna noiembrie a anul depunerii cererii.

De dreptul la ajutor social și/sau la ajutor pentru perioada rece a anului beneficiază familiile defavorizate. Cuantumul lunar al ajutorului social se stabilește ca diferență între venitul lunar minim garantat al familiei și venitul global al acesteia. Ajutorul social și/sau ajutorul pentru perioada rece a anului se stabilesc de către structura teritorială de asistență socială.

La casele teritoriale de asigurări sociale au fost prezentate spre achitare listele de plată a beneficiarilor de ajutor social și ajutor pentru perioada rece a anului pentru luna decembrie. Conform acestora, 2623 de familii vor beneficia de ajutor social în sumă totală de peste 1,6 milioane de lei. 11078 de familii vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului în sumă totală de peste 5,7 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
-3,86
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,24 m/s
Fri
0
Sat
-1
Sun
-3
Mon
-5
Tue
-4

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău