Ajutor în pandemie din România pentru câinii fără stăpân din R.Moldova

  • 21 Decembrie 2020 12:20
Ajutor în pandemie din România pentru câinii fără stăpân din R.Moldova

Animal Society și FOUR PAWS au lansat, pe data de 18 decembrie, o misiune de ajutor de urgență, pentru a furniza zece tone de alimente pentru câinii înfometați din adăposturile supraaglomerate din Republica Moldova

Numărul câinilor fără stăpân din țară a scăpat de sub control în ultimii ani, peste 20.000 de câini fără stăpân trăind doar în zona Chișinăului. 

Cu toate cã frontierele Republicii Moldova sunt închise din cauza pandemiei de COVID-19, Animal Society și FOUR PAWS au reușit sã organizeze, împreunã cu partenerii locali, distribuirea a peste 10 tone de hranã, adicã echivalentul a peste 60.000 de mese pentru câinii fără stăpân care trăiesc pe străzi și în adăposturi. 

Animal Society și FOUR PAWS intenționează să sprijine implementarea unui program eficient, uman și durabil de control al populației de animale fără stăpân în Republica Moldova, începând cu anul 2021.

Din cauza lipsei de măsuri durabile de control al populației de câini fără stăpân, numărul animalelor care trăiesc pe străzi sau suferă în adăposturi a explodat în ultimii doi ani.

Recenta criză economică, îngrijirea necorespunzătoare a animalelor de companie și numărul mare de câini abandonați au înrăutățit situația, pe lângă provocările cauzate de COVID-19. Închiderea frontierelor Moldovei din cauza pandemiei COVID-19 a împiedicat echipa Animal Society și FOUR PAWS sã demareze proiecte de sterilizare, vaccinare si microcipare a câinilor fãrã stãpân.

Situația câinilor fãrã stãpân în Republica Moldova este dramaticã și scãpatã de sub control. Abuzul și suferința sunt imense. Încercăm sã salvãm cât mai mulți câini de la înfometare cu donația noastră de alimente, însã, pe termen lung, doar un program de sterilizare a câinilor cu și fãrã stãpân, la scara largã, va avea rezultate. Animal Society și FOUR PAWS intenționează să sprijine înființarea unui program de sterilizare, vaccinare și adopție, precum și crearea unei echipe locale în Republica Moldova, în 2021.” spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău