Ajax Amsterdam și Manchester United, în finala Europa League

  • 12 Mai 2017 08:22
Ajax Amsterdam și Manchester United, în finala Europa League

Ajax Amsterdam și Manchester United s-au calificat în finala Europa League, după ce în penultimul act al competiției au trecut de Lyon și respectiv Celta Vigo.

După ce s-a impus în Spania cu 1-0, Manchester a deschis scorul prin Fellaini (min. 17), însă a fost dominată aproape tot meciul de iberici, care au egalat spre finalul meciului prin Roncaglia (min.85). Ultimele minute au fost  cu emoții pentru echipa antrenată de Jose Mourinho, un eventual gol al Celtei putându-i scoate pe ''diavolii roșii'' din competiție.

Și Ajax Amsterdam va juca finala Europa League, deși a fost învinsă joi seara în deplasare de Olympique Lyon, cu scorul de 3-1, însă formația olandeză a reușit calificarea în ultimul act grație victoriei cu 4-1 din tur. Ajax a deschis scorul și la Lyon, prin Dolberg (min. 27), dar Lacazette a reușit să întoarcă scorul în finalul primei reprize, printr-o dublă (min. 45 din penalti și min. 45+1). Ghezzal (min. 81) a mai marcat o dată pentru francezi care mai aveau nevoie de un singur gol pentru a trimite meciul în prelungiri.

Finala Europa League dintre Ajax și Manchester se va juca pe 24 mai, la Solna în Suedia. Câștigătoarea trofeului va evolua în premieră în sezonul următor în grupele Champions League.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău