AITA solicită Guvernului implementarea controlului mixt la frontiera moldo-română

  • 25 August 2022 19:08
AITA solicită Guvernului implementarea controlului mixt la frontiera moldo-română

Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) consideră necesară stabilirea, cât mai curând posibil, a unui control mixt la frontiera moldo-română, în vederea fluidizării traficului rutier.

Potrivit INFOTAG, în acest sens, Asociația s-a adresat repetat cu o scrisoare către prim-ministra RM, Natalia Gavrilița, insistând asupra introducerii controlului mixt cel puțin la punctul de control Leușeni-Albița.

Transportatorii rutieri au reamintit că anterior autoritățile au raportat despre negocierile privind un acord bilateral privind înființarea punctelor de control mixte la frontiera moldo-română, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Asociația cere și diversificarea controlului fitosanitar la frontieră, astfel încât acesta să fie organizat la posturile vamale Costești-Stînca, Cahul-Oancea, Otaci- Mogilev-Pogoliskii și Palanca-Maiaki, ceea ce va contribui la îmbunătățirea semnificativă a fluxului de camioane la posturile vamale din Sculeni, Leușeni și Tudora.

„Traficul intens la frontiera moldo-română este în creștere, iar ignorarea acestei probleme va înrăutăți situația. Problema aglomerației la frontieră pentru camioane nu poate fi rezolvată decât prin combinarea eforturilor Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, precum și intensificarea dialogului cu autoritățile vamale române și ucrainene”, a mnționat AITA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău