AirFrance a pierdut 70 milioane de euro din cauza atentatelor de la Paris

  • 11 Ianuarie 2016 13:45
AirFrance a pierdut 70 milioane de euro din cauza atentatelor de la Paris

Atentatele jihadiste de la Paris, din 13 noiembrie, au provocat companiei aeriene Air France- KLM pierderi de circa 70 milioane euro în decembrie, scrie Agerpres.

Impactul atentatelor s-a făcut simțit în special în ceea ce privește gradul de ocupare al avioanelor de pe liniile spre America de Nord și Asia și în particular în cazul curselor spre/dinspre Japonia, a menționat compania francezo-olandeză, într-un comunicat privind datele de trafic pe luna trecută.

Efectul negativ s-a atenuat 'în mod clar' în ultimele două săptămâni din decembrie, au subliniat reprezentanții companiei, precizând că, dacă se face abstracție de atentate, venitul pe kilometru/loc din oferta sa a scăzut comparativ cu decembrie 2014.

În decembrie, traficul de pasageri înregistrat de grupul aerian a crescut cu 1,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar rata de ocupare a scăzut cu două zecimi, la 82,9%.

Aeronavele Air France-KLM au transportat, în total, 6,721 milioane pasageri în decembrie.

Dacă se face o analiză a conexiunilor pe zone geografice, compania a înregistrat o scădere de 4,2% în cazul zborurilor spre Asia și de 2% al celor pe distanță medie și scurtă, dar s-au înregistrat creșteri în ceea ce privește conexiunile cu America de Nord (4%), America Latină (2,9%), Africa și Orientul Mijlociu (5,7%)

Filiala low cost Transavia a înregistrat o creștere de 7,6 %, însă gradul de ocupare al aeronavelor sale - în contextul unui avans semnificativ al ofertei - a scăzut cu un punct procentual, la 83,2%.

În ceea ce privește transportul de mărfuri, luna trecută s-a înregistrat o scădere de 7,8%, cu un grad de ocupare de 62,5%, cu opt zecimi mai puțin comparativ cu decembrie 2014.

La nivelul întregului an 2015, creșterea traficului grupului a fost de 3%, 89,821 milioane pasageri călătorind cu aeronavele Air France-KLM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău