Airbus este pentru al treilea an consecutiv cel mai mare producător global de avioane, depășind Boeing

  • 10 Ianuarie 2022 20:35
Airbus este pentru al treilea an consecutiv cel mai mare producător global de avioane, depășind Boeing

Airbus și-a menținut pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător global de avioane comerciale, după ce a anunțat că livrările au crescut cu 8% în 2021, la 611 unități, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Rivalul american Boeing a livrat peste 302 aeronave în primele 11 luni din 2021.

Airbus a anunțat că și-a depășit ținta propusă pentru 2021, privind livrarea a 600 de avioane, confirmând informațiile publicate de Reuters în 3 ianuarie.

Grupul aeronautic european a primit comenzi pentru 771 de aeronave anul trecut, însă, în urma anulărilor, a rămas cu un total net de 507. Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi.

În mod tradițional livrările de avioane Airbus cresc semnificativ în ultima lună a anului, însă în 2021 problemele apărute de-a lungul lanțurilor de aprovizionare au întârziat livrarea anumitor aparate de talie medie, iar răspândirea variantei Omicron a ridicat noi semne de întrebare cu privire la o revenire rapidă a călătoriilor pe distanțe lungi.

În iulie 2021, Airbus și-a majorat ținta de livrări pentru 2021 până la 600 de aparate, de la 566 de aparate anterior, după ce a raportat rezultate peste așteptări pentru primul semestru.

CEO-ul companiei, Guillaume Faury, a subliniat că anul trecut "au fost semnate solicitări importante cu companii aeriene din toată lumea, ceea ce demonstrează încrederea în creșterea sustenabilă a transportului aerian, dincolo de criza de Covid", relatează agenția EFE.

"Deși persistă incertitudinile, mergem pe drumul cel bun pentru a ne crește producția în 2022 și a răspunde exigențelor clienților noștri", a subliniat Faury.

El a adăugat că, în paralel, compania pregătește și o transformare a capacităților sale industriale și pune în aplicare foaia de parcurs "pentru decarbonizarea sectorului aerian".

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri și mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România și Premium Aerotec în Brașov și Airbus Defense and Space în București. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău