Airbus a înregistrat pierderi de 2,6 miliarde euro în primele nouă luni din 2020

  • 29 Octombrie 2020 11:12
Airbus a înregistrat pierderi de 2,6 miliarde euro în primele nouă luni din 2020

Airbus a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an pierderi de 2,686 miliarde euro, comparativ cu un profit de 2,186 miliarde euro în perioada similară din 2019, a anunțat grupul într-un comunicat, citat de agenția EFE, preluat de Agerpres.

Această înrăutățire a rezultatelor financiare a fost cauzată de situația dificilă prin care trece sectorul aviației în general și care a îngreunat furnizarea de aeronave, dar și altor elemente nerecurente.

Airbus a explicat că în rezultate a fost inclusă o sumă de 291 milioane de euro pentru o serie de instrumente financiare în relația cu Dassault Aviation și 236 de milioane de euro pentru modificarea contractelor de credite rambursabile primite de la Franța și Spania, deoarece Organizația Mondială a Comerțului a considerat că dobânzile sunt în neregulă.

De asemenea, conturile au fost gravate de o sumă de 1,2 miliarde euro pentru costuri de restructurare, care, așa cum a anunțat în iunie, va presupune reducerea personalului cu 15.000 de angajați, dintr-un total de 130.000.

Rezultatul net operațional (EBIT) ajustat a fost negativ, la 2,185 miliarde euro, și încasările au suferit o scădere de 35%, până la 30,161 miliarde euro.

Compania a subliniat că a înregistrat progrese în privința adaptării afacerii sale la noul context marcat de Covid-19, în special în ceea ce privește o ajustare între producție și livrare.

Aceasta a contribuit la reducerea ieșirilor de capital și, de aceea, și-a fixat un prim obiectiv financiar de la declanșarea crizei, care constă în stoparea pierderilor de capital în trimestrul al patrulea.

Cu noile măsuri restrictive demarate în Europa în contextul pandemiei, ca urmare a escaladării cazurilor de infectare cu coronavirus, Airbus ia în calcul o recuperare a traficului aerian mai lentă față de cum anticipase în urmă cu câteva luni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău