Airbnb propune găzduirea gratuită a 20.000 de refugiați afgani în lume

  • 24 August 2021 16:19
Airbnb propune găzduirea gratuită a 20.000 de refugiați afgani în lume

Platforma Airbnb ''va începe să primească gratuit 20.000 de refugiați afgani în lume'' pentru a răspunde ''uneia dintre crizele umanitare cele mai grave ale timpurilor noastre'', a anunțat marți cofondatorul acestei platforme de închiriere de spații locative turistice ale persoanelor particulare, Brian Chesky, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Airbnb ''va plăti pentru aceste sejururi'', dar ''nu va putea (acționa) fără generozitatea gazdelor'', scrie Chesky pe contul său de Twitter, propunând persoanelor doritoare să primească gratuit o familie de refugiați să-și semnaleze intenția pe platformă.

Începând din 2012, această societate americană permite gazdelor să pună la dispoziție camere gratuite pentru găzduirea migranților, prin intermediul platformei sale 'Open Homes'.

''Deplasarea și reinstalarea refugiaților afgani în SUA și în alte locuri constituie una dintre crizele umanitare cele mai grave ale timpurilor noastre'', afirmă Brian Chesky, care speră ''să-i inspire și pe alți responsabili economici să procedeze la fel'' ca societatea sa.

Căderea capitalei Kabul în mâinile talibanilor pe 15 august a precipitat mii de oameni la aeroportul Hamid Karzai, singura poartă de ieșire din Afganistan, de unde au fost evacuate peste 53.000 de persoane, mai multe decât în podul aerian organizat de SUA la căderea Saigonului în anul 1975.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău