Air Moldova prelungește restricțiile de zbor până la 25 mai

  • 12 Mai 2020 10:35
Air Moldova prelungește restricțiile de zbor până la 25 mai

Compania aeriană Air Moldova prelungește restricțiile de zbor până la 25 mai curent. Zborurile din 15 mai până la 25 mai sunt suspendate în contextul extinderii restricțiilor de călătorie impuse de fiecare țară pentru destinațiile operate de Air Moldova, transmite IPN cu referire la un anunț făcut de companie pe pagina sa oficială.

Reluarea zborurilor pentru fiecare destinație în parte va fi posibilă odată cu eliminarea restricțiilor de către fiecare stat și permisiunea acestora de a efectua zborul spre sau din destinațiile planificate. Pentru pasagerii care au biletele procurate pentru această perioadă, compania aeriană propune trei opțiuni: schimbul gratuit de dată pentru aceeași destinație până la 28 martie 2021, voucher în valoarea egală costului biletului sau rambursarea conform regulilor tarifului biletului.

Mai devreme un alt oprerator national, FlyOne, anunța că, în temeiul restricțiilor impuse de fiecare țară pentru destinațiile operate, toate zborurile pe perioada 16 mai 2020 - 31 mai 2020 vor fi suspendate. FlyOne anunța reluarea treptată a zborurilor, în baza planurilor de relaxare a restricțiilor în fiecare țară. La această etapă se planifică pentru începutul lunii iunie 2020.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat vineri că, după 15 mai, dacă nu va fi prelungită starea de urgență în Republica Moldova, vor fi reluate și cursele aeriene regulate. Nu toate însă. Liberalizarea totală va putea avea loc doar atunci când toate statele vor scoate restricțiile impuse de pandemie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău