Air Moldova își reia cursele regulate. Nu toți pasagerii pot urca la bord

  • 20 Mai 2020 10:21
Air Moldova își reia cursele regulate. Nu toți pasagerii pot urca la bord

La cursele pentru zborurile operate de compania aeriană Air Moldova, din Republica Moldova, în perioada 22 – 28 mai, vor fi acceptați doar cetățenii deținători ai vizelor de reședință și ai permiselor de ședere în țările spre care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii trebuie să verifice cu autoritățile statului în care intenționează să călătorească sau să-l tranziteze toate restricțiile de călătorie sau de intrare impuse. În caz de nerespectare a acestor restricții, compania aeriană își rezervă dreptul de a nu accepta pasagerul la zbor. Este anunțul făcut în această dimineață pe pagina oficială a companiei, transmite IPN.

Restricții sunt impuse și pentru zborurile spre Republica Moldova. La cursele spre Republica Moldova vor fi acceptati doar pasagerii cetățeni ai Republicii Moldova, membrii de familie ai acestor cetățeni; persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități; persoane care se deplasează în interes profesional dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent; membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum și membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar.

În scopul prevenirii riscurilor de răspândire a coronavirusului sunt întreprinse măsuri suplimentare de protecție la toate zborurile operate de companie. Toți pasagerii la cursele operate de compania Air Moldova în această perioadă sunt rugați să poarte în mod obligatoriu măști și mănuși de unică folosință.

Un alt operator aerian din Republica Moldova, Flyone a anunțat anterior că, în temeiul restricțiilor impuse de țări pentru destinațiile operate de companie, toate zborurile pe perioada 16 mai - 31 mai sunt suspendate. Flyone a anunțat reluarea treptată a zborurilor, în baza planurilor de relaxare a restricțiilor în fiecare țară, planificată pentru începutul lunii iunie.

Pasagerilor afectați de aceste modificări, compania Flyone le propune alternative, precum posibilitatea de a modifica gratuit biletul pentru un zbor alternativ pe aceeși destinație până la 31 decembrie 2020, în limita locurilor disponibile; posibilitatea modificării gratuite a biletului pentru o altă destinație până la 31 decembrie 2020, în limita locurilor disponibile; oferirea unui voucher în valoare egală cu prețul biletului inițial, plus 20% de la valoarea inițială; rambursare conform regulilor tarifului.

Compania aeriană Flyone colaborează cu autoritățile competente în fiecare țară de destinație și va informa prompt despre reluarea zborurilor în baza permisiunilor acordate de către autorități pentru fiecare destinație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău