Air Moldova a fost vândută. Se preconizează zboruri spre SUA, Canada și China

  • 02 Octombrie 2018 17:36
Air Moldova a fost vândută. Se preconizează zboruri spre SUA, Canada și China

Air Moldova va fi vândută unei companii al cărui acționar majoritar este Blue Air România. Agenția Proprietății Publice anunță astăzi că decizia a fost luată de comisia de concurs.

Valoarea tranzacției de vânzare-cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, pe care investitorul s-a obligat să le achite. De asemenea, viitorii proprietari s-au angajat să rezolve problemele de operare și de dezvoltare a Companiei Air Moldova.

Câștigătorul și-a asumat obligația dezvoltării infrastructurii Air Moldova, extinderea rețelei de rute a companiei aeriene, sporirea fluxului de pasageri pe principalele direcții operate în prezent, modernizarea și mărirea  flotei, a personalului aeronautic, precum și a piloților și echipajelor  de cabină.

Compania Civil Aviation Group  SRL este fondată de un grup de investitori între care cota cea mai mare este deținută de compania Blue Air. Aceasta este una dintre cele mai importante companii de pe piața românească a transporturilor aeriene. Ea deține în prezent, 30 de nave de tip Boeing și acoperă 80 destinații. Asociați ai Companiei Civil Aviation Group SRL sunt și 2 persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova cu experiența în domeniul aviației de peste 20 de ani.

Conform Strategiei de dezvoltare a Companiei Air Moldova, ”Civil Aviation Group” S.R.L. urmează să lanseze 7 rute noi până la finele anului 2019 și 4 rute noi în 2020. În 2021 este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China și zborurilor pe distanțe medii. În plus, este planificată creșterea frecvențelor pe o serie de destinații existente. Activitățile respective se vor baza pe fluxurile reciproce de trafic de călători între țările CSI și europene, transformând astfel Aeroportul Chișinău într-un hub internațional de aviație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău