Air Berlin s-a declarat în insolvență iar Lufthansa vrea să preia unele active

  • 15 August 2017 16:23
Air Berlin s-a declarat în insolvență iar Lufthansa vrea să preia unele active

Compania aeriană low-cost Air Berlin, al doilea transportator aerian din Germania, a depus marți cererea de deschidere a procedurii de insolvență, după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar, informează DPA.

Separat, guvernul german a anunțat că va oferi Air Berlin un credit punte în valoare de 150 de milioane de euro pentru a asigura că zborurile Air Berlin vor continua și după declararea insolvenței. "Acest credit puncte va fi oferit via KfW (Banca de dezvoltare a statului german) și va fi sprijinit de o garanție publică" au anunțat miniștrii germani ai Economiei și Transportului într-un comunicat comun.

La rândul său, Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Germania, a anunțat că poartă discuții cu Air Berlin pentru preluarea unor părți din operațiunile acestuia.

Începând din 2008 Air Berlin a înregistrat profit doar în anul 2012 iar ultimii ani a fost ținută pe linia de plutire numai grație sprijinului oferit de Etihad Airways, care deține o participație de 29,2%. Air Berlin a încercat să își restructureze operațiunile inclusiv prin închirierea unei părți din flota sa de avioane către Eurowings și Austrian Airlines, ambele divizii ale grupului Lufthansa, după ce în 2016 a înregistrat pierderi de 782 milioane de euro.

Decizia Air Berlin vine la trei luni și jumătate după ce un alt transportator european sprijinit de Etihad Airways, compania italiană Alitalia, a demarat a doua sa procedură de plasare în insolvență din ultimul deceniu.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău