AIPA oferă subvenții pentru afacerile noi lansate în sectorul agroalimentar

  • 02 Mai 2020 10:52
AIPA oferă subvenții pentru afacerile noi lansate în sectorul agroalimentar

AIPA oferă subvenții pentru afacerile noi lansate în sectorul agroalimentar.

 

Agenția de Intervenție și Plați pentru Agricultură anunță despre lansarea celui de-al VI-lea apel de depunere a cererilor pentru solicitare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up în sectorul agroalimentar.

Proiectele pot fi depuse în perioada 4 mai – 6 iulie. Subvențiile în avans sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de către producătorii agricoli ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Domeniile de sprijin vizează: stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, stimularea investițiilor pentru procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora, stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare, stimularea investițiilor pentru producerea legumelor și fructelor pe teren protejat.

De menționat că suportul statului constituie 65% din valoarea proiectului ce nu va depăși un milion de lei. Pentru acordarea plăților în avans pentru proiectele start-up, anual din Fondul național de dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural sunt alocate 5% din valoarea totală a fondului. În acest an suma constituie 50 de milioane de lei. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău