AIEA anunță că reactoarele centralei de la Zaporojie nu au avut de suferit

  • 04 Martie 2022 12:58
AIEA anunță că reactoarele centralei de la Zaporojie nu au avut de suferit

Reactoarele centralei nucleare din regiunea ucraineană Zaporojie (sud-est), cea mai mare din Europa, la care a izbucnit un incendiu în timpul nopții de joi spre vineri după bombardamente ruse, nu au avut de suferit, a anunțat directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, relatează Reuters.

Potrivit agenției de presă britanice, Grossi și-a exprimat convingerea că proiectilul care a lovit centrala este rusesc, notează Agerpres. 

"Avem noroc că nu s-a produs nicio scurgere radioactivă", a spus Grossi într-o conferință de presă la Viena, potrivit EFE.

Personalul ucrainean continuă să opereze la instalația nucleară în timp ce forțele ruse controlează zona, a adăugat el.

Grossi a mai declarat că este pregătit să se deplaseze în Ucraina pentru a negocia o soluție care să garanteze securitatea zonelor nucleare periclitate de război, informează AFP.

"Am indicat Federației Ruse și Ucrainei disponibilitatea de a călători cât mai curând posibil la Cernobîl", a declarat Rafael Grossi în cadrul unei conferințe de presă organizată de urgență la Viena după bombardarea centralei de la Zaporojie de către forțele ruse. Există erori la sistemul de monitorizare a radiațiilor de la Cernobîl, dar nimic care să provoace îngrijorări majore, a anunțat el.

Grossi a mai spus că își păstrează pe agendă vizita pe care o avea programată pentru sâmbătă la Teheran, în Iran. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău