Agricultorii reiau protestele și intenționează să vină cu tehnica în Chișinău

  • 17 Iunie 2023 10:25
Agricultorii reiau protestele și intenționează să vină cu tehnica în Chișinău

Asociația Forța Fermierilor anunță reluarea protestelor începând de luni, 19 iunie. Unii dintre agricultori se vor deplasa spre Chișinău cu tehnică agricolă, iar alții vor ieși în acea zi pe traseele naționale, potrivit anunțului postat pe Facebook.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Asociației de vineri, 16 iunie, ca urmare a faptului că pe parcursul săptămânii curente negocierile privind modalitatea și mărimea compensațiilor, promise din partea Guvernului, nu au mai avut loc.

Agricultorii au protestat pe 7 și pe 8 iunie pe mai multe trasee naționale. Pe marginea drumurilor au staționat peste 500 de unități de tehnică agricolă, iar pe unele trasee circulația a fost blocată timp de 15 minute.

Cu o zi mai devreme, ei au avut o întrevedere la Guvern dar au fost nemulțumiți de rezultatul discuțiilor purtate cu reprezentanții autorităților. Premierul Dorin Recean a declarat atunci că pentru a sprijini agricultorii afectați de criza economică regională, Guvernul a alocat suplimentar peste 533 de milioane de lei, dintre care 433 de milioane de lei vor fi distribuite prin intermediul Mecanismului de restituire a TVA, iar alte 100 de milioane de lei vor fi repartizate pentru subvenționarea pierderilor înregistrate în urma creșterii prețurilor la motorină și fertilizanți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău