Agricultorii nu renunță la proteste și cer o întâlnire cu Maia Sandu și Klaus Iohannis

  • 24 Decembrie 2020 16:59
Agricultorii nu renunță la proteste și cer o întâlnire cu Maia Sandu și Klaus Iohannis

Agricultorii nu renunță la proteste. Aceștia au manifestat și astăzi, 24 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, reiterând solicitările înaintate Guvernului. Aceștia au spus că cele 30 de tractoare parcate la Vama Leușeni nu vor fi retrase. La Chișinău, pentru o perioadă de timp, au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, transmite IPN.

Andrei Dînga, agricultor din Ștefan Vodă, a spus că protestul continuă pentru că nu au o soluție la revendicările înaintate. Agricultorii cer să se întâlnească cu președintele României, Klaus Iohannis, când acesta va veni la Chișinău. La fel, solicită o întrevedere cu Maia Sandu, care a intrat astăzi în exercițiul funcției de președinte.

Un alt protestatar, Sergiu Stefanco, a dat citire unei declarații prin care agricultorii își reiterează revendicările: compensații de 3000 de lei la hectar și păstrarea cotei TVA la nivel de 8%, cea din urmă fiind acceptată „sub presiunea protestelor”. Sergiu Stefanco a mai spus că patronii din agricultură nu mai au bani să achite salariile, nu mai pot achita datoriile pentru semințe, îngrășăminte. Au fost trădați de politicieni și de Guvern, care a demisionat până să vină cu soluții pentru ei.

Protestatarii spun că în weekend vor pleca acasă, dar tractoarele le vor lăsa în PMAN.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău