Agricultorii nemulțumiți de prețul cerealelor vor să inițieze proteste

  • 08 August 2016 14:37
Agricultorii nemulțumiți de prețul cerealelor vor să inițieze proteste

Agricultorii nemulțumiți de prețul cerealelor anunță proteste. Aceștia cer autorităților să verifice dacă nu cumva prețul scăzut la cereale este rezultatul unei înțelegeri de cartel, transmite IPN.

Președintele asociației UniAgroProtect, Alexandru Slusari, a declarat într-o conferință de presă că agricultorii au sesizat deja Consiliul Concurenței. El spune că prețul de achiziție a grâului este de 2,2 lei, pe când în Ucraina acesta este cumpărat cu 3,2-3,4 lei. Alexandru Slusari afirmă că agricultorii sunt obligați să comercializeze cerealele la prețul impus de companii deoarece au credite pe care trebuie să le întoarcă, au datorii față de muncitori. La fel, nu au spații de stocare a cerealelor.

În context, președintele Asociației producătorilor de cereale din Moldova, Nicanor Buzovoi, a declarat că roada de grâu nu este atât de mare cum s-a declarat anterior.

Agricultorii mai așteaptă două săptămâni acțiunile guvernării, după care, dacă situația nu se va schimba, vor organiza proteste, potrivit liderilor asociațiilor din domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău