Agricultorii din sudul Republicii Moldova au ieșit la protest cu tractoarele

  • 07 Februarie 15:40
Agricultorii din sudul Republicii Moldova au ieșit la protest cu tractoarele

Agricultorii din raionul Cahul au ieșit cu tehnica din dotare în stradă să protesteze. Aceștia spun că se apropie perioada lucrărilor de semănare, iar ei nu au bani nici pentru motorină, nici pentru semințe și nici pentru îngrășăminte. Fermierii le care autorităților să intervină cu măsuri de susținere, transmite IPN.

Unul dintre participanții la protest a declarat că legislația prevede că timp de 30 de zile de la depunerea cererii de către agricultor statul este obligat să-i achite subvenția, lucru care nu se întâmplă. Bărbatul a mai spus că vine primăvara, iar ei trebuie să iasă în câmp să muncească, dar nu au bani pentru motorină, semințe și îngrășăminte.

Un alt agricultor a declarat că fermierii ajung în faliment. Începe semănatul, dar ei nu au bani. Aceasta deși au fost verificări în teren, au fost depuse acte privind roada mică de porumb și floarea-soarelui, dar susținere nu au deloc.

Încă un participant la protest a amintit despre ajutorul sub formă de motorină acordat de România. Potrivit lui, au trecut deja doi ani, dar fermierii nu au văzut niciun litru de motorină din acea donație.

Potrivit poliției de la Cahul, la acțiunea de protest au fost aduse până la 20 de unități de tehnică agricolă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău