Agricultorii au întrerupt protestele până marți

  • 09 Decembrie 2020 17:06
Agricultorii au întrerupt protestele până marți

Agricultorii, care au protestat astăzi, 9 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, se întorc acasă. Aceștia au declarat că, dacă până luni nu vor avea un „răspuns responsabil” din partea autorităților, marți, începând cu ora 10.00, vor reveni în PMAN și vor fi mai mulți. Protestatarii susțin că, după discuții în Comisia agricultură și industrie alimentară a Parlamentului, li s-a promis identificarea resurselor pentru alocarea compensațiilor în mărime de 3000 de lei/ha și păstrarea TVA la cota veche de 8%, transmite IPN.

Directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mîrzenco, a adus mulțumiri participanților la protest și colaboratorilor poliției, care au asigurat ordinea publică. Acesta spune că agricultorii au ieșit în Piață nu pentru a cerși, dar să ceară dreptate. „Nu vrem să avem mai mult decât ceea ce merităm”, a spus Vasile Mîrzenco. „Tractoarele sunt tancurile noastre, cu ele vom călca pe gât corupția din țara asta”, a adăugat directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor.

Vadim Ciobanu, agricultor din Rezina, a remarcat curajul agricultorilor, care au depășit frica și intimidările și au venit la manifestație. Potrivit lui, după discuțiile cu deputatul Radu Mudreac, membru al Comisiei agricultură și industrie alimentară, agricultorilor li s-a promis păstrarea cotei TVA la nivel de 8% pentru producția agricolă primară. „Ni s-a mai spus că se caută resurse pentru a acoperi cheltuielile suportate de agricultori în urma secetei, cele 3000 de lei la hectar, care este o sumă simbolică”, a adăugat agricultorul.

Protestatarii au manifestat pașnic. Un antreprenor din Iordanovca, Bardar, i-a servit cu plăcinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău