Agricultorii amenință cu noi proteste

  • 08 Noiembrie 2023 15:16
Agricultorii amenință cu noi proteste

Asociația Forța Fermierilor împreună cu Federația Națională a Fermierilor anunță că vor organiza începând cu 21 noiembrie, proteste masive, transmite Radio Chișinău.

Fermierii au avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean, unde au discutat despre situația din agricultură, precum și propunerile Guvernului pentru depășirea problemelor legate de tranzitul cerealelor din Ucraina prin R. Moldova. 

Potrivit premierului, pentru a sprijini agricultorii și fermierii din țara noastră și a rezolva, gradual, problemele acumulate, Guvernul a alocat, în acest an, peste 1,8 miliarde de lei prin Fondul de subvenționare, AIPA returnând fermierilor până în prezent 1,5 miliarde de lei".

Agricultorii se arată nemulțumiți de rezultatele discuțiilor și susțin că vor ieși din nou la protest începând cu data de 21 noiembrie.

„Foarte mulți fermieri sunt disperați, întrucăt s-a început campania amplă de presiune din partea creditorilor. Sute de agricultori rămân fără tehnica și terenuri agricole și chiar fără locuințe. Doar în raionul Cantemir în ultimele săptămâni au fost inițiate procesele de insolvabilitate în raport cu peste 10 agricultori", comunică Forța Fermierilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău