Agențiile UE pentru Medicamente și Controlul Bolilor: Vaccinarea, esențială pentru protejarea formelor serioase de Covid-19, inclusiv cu varianta Delta

  • 04 August 2021 17:30
Agențiile UE pentru Medicamente și Controlul Bolilor: Vaccinarea, esențială pentru protejarea formelor serioase de Covid-19, inclusiv cu varianta Delta

Vaccinarea completă este esențială pentru protejarea împotriva formelor serioase de Covid-19, inclusiv a bolii provocate de varianta Delta, spun, într-un mesaj comun Agenția Europeană a Medicamentului și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, transmite hotnews.ro.

Cele două instituții ale Uniunii Europene îi încurajează puternic pe cei eligibili, dar care nu s-au vaccinat încă, să facă acest lucru cât mai curând cu putință, potrivit sursei citate

Pe lângă protejarea de formele grave de Covid-19, vaccinarea este importantă și pentru reducerea răspândirii virusului și pentru prevenirea apariției de noi variante îngrijorătoare.

Deși eficiența vaccinurilor autorizate în UE contra Covid-19 este foarte mare, niciun vaccn nu este eficient 100%. Acest lucru înseamnă că este de așteptat un număr limitat de infecții cu Sars-Cov-2 în rândul celor vaccinați, se spune în mesajul EMA și ECDC.

”Aceste vaccinuri contra Covid-19 sunt foarte eficiente. Totuși, cât timp virusul va continua să circule, vom continua să vedem infecții la oameni vaccinați”, a declarat Fergus Sweeney, șeful pentru Studii Clinice și Fabricație la EMA.

”Acest lucru nu înseamnă că vaccinurile nu funcționează. Persoanele vaccinate sunt mult mai bine protejate contra formelor severe de Covid-19 decât persoanele nevaccinate, și toți trebuie să facem un efort astfel încât să ne vaccinăm la prima ocazie pe care o avem”, a adăugat acesta.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău