Agențiile de turism își adaptează ofertele de vacanță pentru cetățenii moldoveni

  • 28 Iulie 2022 12:23
Agențiile de turism își adaptează ofertele de vacanță pentru cetățenii moldoveni

În contextul creșterii prețurilor, agențiile de turism își adaptează ofertele de vacanță pentru cetățenii moldoveni. Turcia, Grecia, Bulgaria, România rămân destinațiile cele mai solicitate, iar prețul variază de la 300 euro până la peste 1500 euro de persoană pentru șapte nopți. Cele mai cumpărate sunt ofertele cu zbor direct și cu toate serviciile incluse.

Agențiile de turism își adaptează ofertele la inflația din R. Moldova. De exemplu, pentru cei vor o vacanță în Grecia, agențiile promovează zone mai puțin cunoscute, oferind cazare la hoteluri de trei stele. Un alt criteriu de alegere a destinației este transportul mai ieftin. Pentru litoralele din Bulgaria și Grecia, agențiile oferă călătorii cu autobuzul, pentru Turcia sunt cursele aeriene charter. Totodată, agențiile recomandă celor care vor să plece în vacanță să urmărească și ofertele fierbinți.

Cele mai solicitate destinații acum sunt Turcia, Grecia și Bulgaria, pentru cei care vor acum oferte avantajoase. În Grecia prețurile acum sunt mai mari. Sejurul este de 7 nopți și 8 zile. Un hotel de trei stele, fără alimentație, însă, oferă și excursie. Prețul este de 464 de euro pentru doi adulți în Leptokaria”, spun agenții de turism.

Hotelurile din Turcia sunt mai scumpe, cu servicii de patru stele și mai mult. Agenții informează că și cele de trei stele pot depăși uneori prețul hotelurilor de cinci stele, fiind mai aproape de mare și oferind diverse servicii. Kemer este una dintre cele mai solicitate și cele mai scumpe zone din regiunea Antalya, Turcia:

„În Turcia, prețurile pentru luna august încep de la 500 de euro de persoană. Cu alimentație all inclusive, în hotel de 4-5 stele”, declară agenții de turism.

Prețurile vacanțelor variază în funcție de transport.

Dacă ar fi cu zbor charter, organizat cu ghid, hotel tot inclus, cu avionul avem în Turcia, pe insula Creta și în Egipt, dar noi nu recomandăm Egipt în luna august, după septembrie, de preferat. Pentru Bulgaria avem oferte cu autocarul. Pentru regiunea Kemer (Turcia), prețurile încep de 1150 pentru două persoane pentru un hotel de cinci stele econom”, au precizat agenții de turism.

Numărul celor care aleg să își petreacă vacanțele peste hotare, a crescut mult comparative cu ultimii ani de pandemie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău