Agenția ONU pentru refugiați acuză Hamas că a furat combustibil și medicamente din sediul său din Gaza

  • 16 Octombrie 2023 19:38
Agenția ONU pentru refugiați acuză Hamas că a furat combustibil și medicamente din sediul său din Gaza

Organizația ONU care se ocupă de refugiații palestinieni (UNWRA) susține că autoritățile Hamas din Gaza ar fi furat din sediul său combustibil și medicamente destinate refugiaților. Organizația, care a fost nevoită să-și părăsească sediul, a fost informată că un grup de persoane cu camioane, care pretindeau a fi de la ministerul Sănătății din Gaza, au scos combustibil și echipamente medicale din incinta agenției din Gaza.

Într-o serie de postări pe Twitter, agenția afirmă că persoane care pretind că sunt de la ministerul Sănătății condus de Hamas au încărcat proviziile în camioane. UNWRA arată că orice utilizare în alte scopuri decât umanitare a combustibilului este "condamnată cu fermitate", scrie Digi24.

"UNRWA a primit informații potrivit cărora ieri (duminică - n.r.), un grup de persoane cu camioane care pretindeau a fi de la Ministerul Sănătății al autorităților de facto din Gaza, au scos combustibil și echipamente medicale din incinta agenției din orașul Gaza. Personalul nostru a fost nevoit să evacueze sediul UNRWA din orașul Gaza, după un preaviz transmis cu câteva ore mai înainte, în noaptea de vineri, 13 octombrie.

De atunci, UNRWA nu a avut acces la incintă și nu a primit detalii suplimentare cu privire la scoaterea bunurilor. Camerele de securitate care acoperă intrarea/ieșirea din incinta UNWRA au fost avariate în urma exploziilor în zilele precedente și au încetat să mai funcționeze. Combustibilul UNRWA și alte tipuri de materiale sunt păstrate în scopuri strict umanitare - orice altă utilizare este condamnată cu fermitate”, a transmis UNWRA într-un comunicat postat pe Twitter

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău