Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovație în Securitate Cibernetică, lansate oficial în Republica Moldova

  • 09 Februarie 16:51
Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovație în Securitate Cibernetică, lansate oficial în Republica Moldova

În Republica Moldova vor activa două instituții noi în prevenirea amenințărilor cibernetice. Este vorba despre Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovație în Securitate Cibernetică „Cybercor”. Acestea au fost lansate în cadrul primei ediții din acest an a evenimentului Moldova Cybersecurity Forum, transmite IPN.

„Acum că am digitalizat aproape toate serviciile din țara noastră, securitatea cibernetică devine un aspect foarte important. Este timpul ca noi toți, și ca angajați în sectorul public, și ca întreprinzători, și ca angajați în sectorul privat, și ca cetățeni să atragem tot mai multă atenție acestui aspect și să investim tot mai mult în securitatea cibernetică”, a declarat premierul Dorin Recean în cadrul inaugurării forumului.

Cele două instituții noi, lansate în cadrul evenimentului Moldova Cybersecurity Forum, se vor orienta pe asigurarea unui mediu digital sigur, protejarea infrastructurii critice a statului și a societății de atacurile cibernetice, dar și garantarea unui nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice ale instituțiilor publice și private.

„Lansarea acestor instituții reprezintă un pas semnificativ pentru Moldova. Este esențial să le avem implementate, pentru a evita expunerea la riscuri și incidente de securitate, așa cum s-a întâmplat în trecut ”, a menționat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Tehnică a Moldovei și Tekwill, cu suportul USAID, Suediei, Marii Britanii și Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova și e-Governance Academy.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
15
Thu
10
Fri
9
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău