Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie, înființată prin hotărâre de Guvern

  • 29 Noiembrie 2023 12:51
Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie, înființată prin hotărâre de Guvern

Începând cu anul 2024, în Republica Moldova va fi instituită Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie, relatează serviciul de presă al instituției. Executivul a aprobat, astăzi, structura organizatorică și regulamentul în baza căruia va activa instituția.

Documentul reglementează misiunea, domeniile de activitate, atribuțiile și modul de organizare a activității Agenției. Instituția va fi responsabilă de implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, coordonarea activității interinstituționale și facilitarea cooperării autorităților administrației publice abilitate cu societatea civilă.

Agenția va avea statut de autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului și va include 22 de unități de personal, dintre care 6 funcții de conducere, 15 funcții de execuție și o funcție de deservire tehnică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău