Agenția „Moldsilva” participă la expoziția „100 de ani de silvicultură în România”

  • 11 Septembrie 2018 16:39
Agenția „Moldsilva” participă la expoziția „100 de ani de silvicultură în România”

Agenția „Moldsilva” participă la expoziția „100 de ani de silvicultură în România”. Aceasta este desfășurată până la finele lunii septembrie, în cadrul Muzeului Cinegetic al Carpaților Posada, în organizarea Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) Romsilva împreună cu partenerii săi, transmite MOLDPRES.

Silvicultorii din țara noastră sunt prezenți cu o serie de exponate ce reprezintă ediții mai vechi ale amenajamentelor silvice autohtone, copii ale hărților de pădure, cărți de onoare ale serviciului silvic, vestimentație, instrumente etc. Exponatele din R. Moldova au completat fondul Muzeului Cinegetic al Carpaților Posada, situat pe malul stâng al râului Prahova, ce dispune de o colecție de trofee din 2400 de piese - opere de artă, obiecte cu specific vânătoresc, arme ș.a.              

Directorul general al RNP Romsilva, Dragoș Ciprian Pahonțu, a subliniat contribuția Direcțiilor silvice din România care au avut cel mai mare aport la organizarea expoziției, a apreciat participarea Agenției “Moldsilva” la eveniment și a subliniat importanța istorică a acestuia. „Pe parcursul a o sută de ani silvicultorii au avut un rol important și, prin succesele loc, au contribuit la dezvoltarea sectorului forestier”, a relevat oficialul din România.

La rândul său, Valeriu Caisîn, vicedirector științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice din R. Moldova, a menționat importanța conlucrării dintre cele două autorități de profil, care include mai multe activități prevăzute în Memorandumul de colaborare.

Silvicultorii din Republica Moldova și România au dezvoltat relații strânse în ultimii 27 de ani, existând numeroase schimburi de experiență și acțiuni comune între “Moldsilva” și “Romsilva”. Ultimul Memorandum de înțelegere a fost semnat în luna martie curent și prevede schimbul de informații între cele două instituții, transfer de know-how, schimburi de experiență și instruirea silvicultorilor, participarea la concursuri profesionale, dezvoltarea de proiecte comune, colaborarea în sectorul investițiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău