Agenția Europeană a Medicamentului ar urma să anunțe astăzi concluziile evaluării sale asupra vaccinului produs de AstraZeneca

  • 29 Ianuarie 2021 11:39
Agenția Europeană a Medicamentului ar urma să anunțe astăzi concluziile evaluării sale asupra vaccinului produs de AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului ar urma să anunțe astăzi concluziile evaluării sale asupra vaccinului produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Este primul pas înainte de autorizarea serului în Uniunea Europeană.

În China, țara de unde a pornit pandemia, echipa Organizației Mondiale a Sănătății începe investigațiile în locurile unde au fost semnalate acum mai bine de un an primele cazuri. Sinteza dimineții, cu Sorin Moțatu.

Dacă va primi aprobarea, vaccinul de la AstraZeneca va fi al treilea ser folosit în țările comunitare, după cele produse de Pfizer-BioNTech și Moderna. Acest ser este mai ieftin și poate fi păstrat la temperaturi între 2 și 8 grade Celsius. Reprezentanții AstraZeneca au dat lămuriri și în legătură cu faptul că vaccinul nu ar trebui inoculat persoanelor peste 65 de ani, recomandare făcută de Germania; ei au dat asigurări că vaccinul oferă un răspuns imun foarte bun în cazul persoanelor vârstnice.

Deocamdată, în contextul în care întârzie furnizarea donzelor în unele state, Comisia Europeană va detalia astăzi un mecanism prin care se va solicita atât notificarea, cât și autorizarea exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 din blocul comunitar. Între timp, imunizarea a început la o scară mai redusă în țări din Africa, iar peste Ocean, în Statele Unite, au fost raportate primele cazuri cu noile tulpini sud-africane.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău