Agenția Europeană a Medicamentelor spune că autorizarea vaccinurilor Covid-19 nu va fi afectată de atacul cibernetic

  • 11 Decembrie 2020 11:24
Agenția Europeană a Medicamentelor spune că autorizarea vaccinurilor Covid-19 nu va fi afectată de atacul cibernetic

Agenția europeană de reglementare a medicamentelor, care analizează dacă vaccinurile Covid-19 pot fi folosite, rămâne “pe deplin funcțională” după atacul cibernetic de miercuri, a declarat șeful instituției, citat de Bloomberg, potrivit DIGI24.ro.

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), cu sediul în Amsterdam, și autoritățile, inclusiv poliția olandeză, investighează atacul, a spus, joi, directorul executiv Emer Cooke, notează sursa citată

“Vă pot asigura că acest lucru nu va afecta programul pentru livrarea vaccinurilor și că suntem pe deplin funcționali”, a precizat Cooke pentru o comisie din Parlamentul European.

Pfizer a declarat, miercuri, că unele documente pe care le-a trimis către EMA privind vaccinul împotriva Covid-19, pe care compania l-a dezvoltat împreună cu BioNTech, au fost accesate într-un atac cibernatic asupra agenției. EMA a confirmat atacul fără a oferi detalii.

În afirmațiile de joi din cadrul comisiei de sănătate a Parlamentului European, Cooke a repetat că EMA vizează să-și acorde opinia până pe 29 decembrie în privința cererii Pfizer-BioNTech pentru autorizare comercială și că va face același lucru până pe 12 ianuarie în privința unei cereri depuse de Moderna.

“Acestea sunt, pentru moment, datele calendaristice pe care le-am setat pentru ședințe extraordinare ale comisiilor noastre științifice. Desigur, s-ar putea schimba”, a mai spus ea.

Cooke a mai afirmat că AstraZeneca și Johnson & Johnson probabil vor depune o aplicație la EMA pentru autorizarea comercială a propriilor vaccinuri Covid-19 în timpul primelor șase luni din 2021.

“Ne putem aștepta ca ambele dintre acestea – dacă totul merge bine – să le vedem în scurt timp și cu siguranță în prima jumătate sau chiar primul trimestru a anului 2021”, a declarat aceasta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău