Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul CNA și Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești au încheiat un acord de colaborare

  • 18 Iunie 2021 15:48
Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul CNA și Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești au încheiat un acord de colaborare

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA și Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ) au încheiat la 18 iunie un acord de colaborare, care va facilita schimbul de informații între cele două instituții. Documentul presupune un șir de angajamente, agreate de instituții, care vor consolida cooperarea reciprocă în partea ce ține de Sistemul Informațional Judiciar, informează Bizlaw.md.

Potrivit Acordului, obiectivul de bază reprezintă activitatea, în comun, a părților semnatare în vederea realizării scopului propus, care include: posibilitatea consumării unor categorii de date din Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) de către ARBI, în limitele competențelor funcționale, oferirea în mod reciproc a datelor statistice, schimbul de informații și experiență în domeniile de interes comun, în condițiile legii și organizarea de reuniuni axate pe probleme de interes comun.

Astfel, potrivit sursei citate, părțile se obligă să-și deschidă accesul la unele baze de date, să ofere suport informațional în domeniile de interes comun, să recepționeze diferite rapoarte de activitate etc. Părțile contractante se obligă să răspundă în scris, în termen de l5 zile, oricărei notificări parvenite de la cealaltă parte. În același timp, notificările verbale nu se vor lua în considerare, dacă nu vor fi confirmate în scris. În procesul realizării prezentului acord, părțile se vor baza pe principiile de diligență, parteneriat și egalitate.

Acordul este valabil pe o perioadă de 5 ani cu posibilitatea de prelungire.

Documentul a fost semnat la 18 iunie, de directorii celor două entități și intră în vigoare la data semnării. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău